INDIANS A ARENYS: ELS GERMANS TORRENT

Imatge: Cartell de la conferència.Divendres, convidat per la Mercè, la nostra gran bibliotecària, vaig tenir el goig de poder fer una conferència a la Biblioteca d’Arenys….
Tot amb tot, Arenys, per sort , és una Vila amb molta activitat cultural, cívica, política i tutti quanti.
Divendres nogensmenys hi havia cinc actes programats (a diferents indrets de la Vila).

I una quarantena de persones van decidir venir a la Biblioteca per poder anar descobrint junts aquests dos prohoms arenyencs:
L’Antonio Torrent que ens va construir un Asil pels pobres que, com qui no vol la cosa, fa 114 anys que funciona. I funciona molt i molt bé.
En Francisco Torrent, el seu germà, és quasi un desconegut…. tot i ser l’arenyenc que va fer el testament més nodrit de doblers dels que ens havien d’arribar a la Vila….
Però, de vegades, els fats divins…. o si ho voleu, algun nebodet malànima va fer que, de les 750.000′- Pts que ens va deixar  (de les 1879, eh!) no n’arribés ni una.
Si teniu una horeta de la vostra vida, podeu entrar als audios que enllaço i podeu escoltar aquesta aventura apassionant!!  Cliqueu aquí, o al dessota. 
No us penseu…. l’Espriu va fer de Sinera un mite, gràcies, en part, a la història d’aquests dos germans i de molt i molts altres…  

 

INDIANS A ARENYS: ELS GERMANS TORRENT

INDIANS A ARENYS: ELS GERMANS TORRENT

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en MARENY-SINERA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari