SENSACIONS

de Joan Pont i Montaner

9 de setembre de 2015
0 comentaris

Reconeixement internacional, falten 18 dies

Un del elements que m’ajuda a demanar la independència del meu país és el d’aconseguir el reconeixement internacional de la cultura, la llengua, de la recerca, de tants i tants elements que ara es troben limitats pel fet de tenir un estat que juga contra nostra. Un estat que no és que sigui indiferent, sinó que juga en contra, utilitzant recursos  procedents també dels impostos pagats pels catalans.

Més enllà de la lliure circulació de persones o mercaderies que ens ofereix la Unió Europea, cal també facilitar la lliure circulació de les idees. I a vegades tinc la impressió que això està mediatitzat pel fet de ser catalans. Dos exemples. Fa un any, l’ambaixada espanyola va impedir la presentació de la novel·la Victus a la seu de l’istituto Cervantes a Utrecht, sense ser massa clars els motius. O la negativa, en la pràctica, a desenvolupar el corredor ferroviari del mediterrani, tant necessari per Catalunya i València, per Múrcia o Almeria, també sense motius clars.

Un dels elements importants del debat és si podrem formar part de la Unió Europea  o no, si tindrem l’euro o no… Aquest és un escenari molt incert ja que no hi ha precedents, no se sap que pot passar. Posats que no ens vulguin, penso que ser com Suïssa o Noruega tampoc seria cap desastre nacional, Andorra no és a la UE però usa l’euro… Per fer-nos fora primer ens hauran de reconèixer, tot això que tindrem!

Quan declares, quan proclames la independència, el que compta al capdavall es qui et reconeix com a estat. Quants més estats et reconeguin com a un estat, com un estat igual, amb els mateixos drets i deures, més possibilitats de reeixir en la secessió proposada. Com més reconeixement tinguem, més possibilitats de formar part del concert internacional.

onu nyc2El nombre de països que et reconeguin i quins països ho facin ajudaran a fer viable la possibilitat de ser un estat independent. I per això el primer pas és aconseguir un mandat clar dels electors catalans favorable a la independència. Hem de ser molts!!!

Terrassa nou de setembre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!