ARENYS DE MAR 1714, UN POBLE EN PEU DE GUERRA

I aquest és el video, molt i molt ben fet que ens ha permés entrellucar la història arenyenca dins el gran desficaci de 1714….

I m’hi van permetre treure el nas…. Cap al final explico les àguiles bicéfeles que tenim als panys de moltes portes arenyenques….
Un signe austracista que, en plena guerra, els nostres avantpassats van p¡enjar als portals en forma de picaportes o salva panys que mostraven la nostra predilecció pel símbol austracista (els nostres).
Però, per raons de temps,  no va poder sortir l’acabament de la meva explicació.
En alguns panys (també el que surt al vídeo que correspon a la porta del museu Frederic Marés del Carrer de l’Església), de cap per avall hi van penjar la flor de lis (el símbol borbó (o sigui, aquest, penjat mirant a terra….. I aquí cal puntualitzar….. la flor de lis és el símbol borbónic, que com sabeu,  era la casa real francesa…. o sigui que en francés la flor de lis en deien la belle fleur….. però els austracistes,  majoritariament format per l’exercit anglés, i aquest la van batejar com la Beuty fleur….
.- O sigui, com aquell qui diu “botifler” ….
Oi que us sona….
Doncs ja sabeu d’on surt la paraula botifler….. del símbol borbónic….
Quines coses eh! ….

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en LLAMBREGADES HISTÒRIQUES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari