VESCOMTAT DE CABRERA – EL PODER FEUDAL, ELS SEUS AGENTS I EL TERRITORI

Imatge: Amb l’autor del llibre: Alejandro Martínez Giralt.

Divendres, com ho fan sovint, els bons amics de la llibreria Alguer 7 de Sant Celoni i amb el meu bon amic  en Martí Monclús al capdavant, em van convidar a presentar el llibre del Doctor Alejandro Martinez : El poder feudal, els seus agents i el territori. El vescomtat de Cabrera (1199-1423).
Un bon llibre per escatir una part de la nostra història. El Vescomtat de Cabrera, el nostre punt d’inflexió històrica al que estem tots units.
I em va semblar que per presentar aquest magnífic doctorand, ho havia de fer des d’una perspectiva celonina (part del cor del Vescomtat) i així vaig explicar l’escut de la Vila de Sant Celoni i el seu significat. I també em va abellir explicar la Sentencia del Rei en Jaume de 18 d’Octubre de 1274 en la que posa fi a un litigi entre Arnau de Cabrera i Bernat de Centelles….
Si us vaga, escolteu, veureu quina història tenim…..

Apali, si voleu escoltar la presentació , cliqueu aquí o al dessota.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONFERÈNCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari