CAMINANT PELS PORTALS DE SINERA

Imatge: En el vell carret d’en Quel.la.

Sinera ja ho te això….
Que passejant pels nostres carrers i amb ulls un xic badocs, l’esperit net de prejudicis, i aprofitant els espais de flors que ens han preparat, si us perdeu per Sinera, podeu trobar unes pintures murals sobre l’obra de l’Espriu que us enamoraran…
I allà on els de la Casa Gran diuen que hi ha un Sant Jordi us trobareu amb un Sant Jaume que lluita contra l’ infidel… i a redós d’un balcó amagat, hi podeu entrellucar una bandera republicana. I trobareu el Paradís… i el campanar que es dreça orgullós preservant-nos de prendre mal…. i la cadena que ens explica, sense paraules, que allà i només allà,  hi va sojornar un Borbó, de passada que anava a inaugurar la presó que havia fet don Zenon de Semodevilla…. Però la gràcia la trobareu en el fet que, quan el Borbó va sojornar al nostre gran casalot dels Ramis, feia uns anys que, al balcó de la plaça de la Vila, l’havíem decapitat……. en efigie, eh! No us penseu  ……

I besllumareu la puntaire, i entrellucareu alguns racons per a gaudi de l’esperit… i la mar, aquesta nostra mar que ens ha mostrat els camins de la nostra vida, de la nostra història,  del principi del principi del Mite….
i la Sinera espriuenca va venir després, molt després…. Però el mite ja el teníem ……
I és així que l’hem guardat….
Apali, feu una passejada per les beceroles de Sinera….

Caminant pels portals de Sinera.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en MARENY-SINERA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari