UN TASTET DE SANT ROC PELS NOUVINGUTS I VISITANTS….

Sant Roc:
El nostre Sant que ens va guarir de la Pesta…
I els arenyencs, no sabem ben bé quan, però podria ser l’any 1607, varem fer un vot de vila al Sant de Montpeller per a salvar-nos de la pesta.
Us adjunto un videu per tal que us en feu càrrec….
Si veniu avui a Arenys,  us podreu trobar un brogit que comença lleu, però de seguida es va fent fort: Crits, cants, gatzara, batzàrria i soroll de picarols i quan els teniu al davant, us podeu imaginar que son una colla que ha perdut el seny i que tot cridant Sant Roc, Sant Roc! us ruixen amb unes almorratxes, plenes d’aigua i colònia per a guardar-vos de la pesta…. I no, no han perdut el seny…. Renoven, renovem, el Vot de Vila!
No us espanteu, és la nostra manera de celebrar la nostra Festa Major Petita:
Sant Roc, Sant Roc!!!!

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en MARENY-SINERA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari