Actualitat sobre ENGINYERS BCN i l'enginyeria

Articles relacionats amb el Col·legi i l'enginyeria

Publicat el 19 d'abril de 2013

Quin és el futur de les enginyeries?

El món canvia, els negocis, les activitats i els projectes canvien. Legalitzar una activitat, per posar un exemple, vol dir actualment que una sola persona no pot dominar la interminable llistat de normatives. No pot controlar la quantitat ingent de temes, camps, excepcions i, fins i tot, normes contradictòries en alguns casos. Es per això que cal constituir equips multidisciplinaris, les enginyeries s’han de fer més grans i plurals per poder afrontar l’ampli ventall de temes. Ser multidisciplinari comporta dues coses: l’especialització i el coneixement general, però actualitzat en el temps.

Hi ha temes complexes que demanen especialistes: incendis, soroll, estructures. No tothom ha de saber de tot a un alt nivell. Cal subcontractar, delegar, diversificar. Però cal tenir un coneixement general de les diferents normatives i temes. Només així es pot fer un treball transversal, una coordinació efectiva i veure els diferents temes com un tot, un conjunt. Com es diu ara, tenir una visió holística. Cal que evolucionem i ho fem, com a mínim, a la velocitat dels canvis del mercat i dels reglaments. Hem de veure el que fan fora d’aquí, a altres països, com s’organitzen. No cal copiar, cal agafar les coses bones i saber-les aplicar i adaptar.

L’home orquestra ja no es porta. S’ha de tenir contactes, tècnics en qui puguem confiar, de diferents camps. L’objectiu es poder donar un servei de qualitat, ampli, coordinat i responsable.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per mdarnes | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent