SANT ZENON, PATRÓ D’ARENYS LA GAIA VILA!!

Foto: Amb Sant Zenon de Luzaga.

Apali! Que algú, en veure la foto,  deu haver pensat que m’he equivocat i de ben segur que han pensat que hi posava Sant Francesc de Paula…. Però no….. aquest també és Sant Zenon, però el de Luzaga, on també el tenen de Patró …. i també podeu veure el Sant Zenon de Ojacastro clicant aquí… I és que Sant Zenon no només està a Arenys, sinó que és present en alguns altres indrets de la Península: Ojacastro, Salas de Bureba, Fuencaliente de Medinacelli, Viver i Serrateix, Cehegín…. I també l’Hornabec de Sant Zenon al Castell de Sant Ferran de Figueres….. 
I avui, em permetreu que us enllaci un altre apunt del meu bloc en que donava noticia de moltes coses de Sant Zenon i fins i tot, un descobriment del meu bon amic Julio Gonzalo, Historiador de Luzaga que ha descobert on havia nascut el nostrat Sant.

Apali! Si voleu, cliqueu aquí i trobareu un apunt on crec que hi ha de tot per saber del nostre Sant Patró Sant Zenon, encara que la modernitat, la poca cura i la frivolitat, aquest any en el programa de Festa Major hi apareix Sant Francesc de Paula, per altra banda un Sant també molt estimat , però que no és el nostre Sant Patró.
També podeu llegir un llarg article que es va convertir en un petit llibret que, traduit al castellà,  vaig donar a tots els que varen venir a la conferència de Luzaga.
Quines coses, eh!!
Bon Sant Zenon!!!!!

Vinga! Cliqueu aquí per veure l’apunt complert de Sant Zenon.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en SANTES I SANTS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.