NIT DE BRUIXES LA NIT DE SANT JOAN AL MONTSENY

FOTO: Prat del faig gros.

Avui, una de goges al Montseny…
Sí, la nostra llengua és tant rica que per dir bruixes, hem d’entendre que son les dones dolentes, dolentíssimes….Però, de les fades, en tenim molts de noms: goges, aloges, dones d’aigua, encantades, païtides….
Ja ho veieu…
I si voleu, podeu escoltar aquesta rondalla del que els passa als hereus de Can Gat, La Sala i Can Bosc, totes les tres millors cases a la falda de Sant Segimon.
I és clar, als vailets els han explicat que a les nits de Sant Joan, al Prat del Faig Gros al Montseny es congrien totes les goges possibles…. Engenen unes cantúries i ballades d’alló més sensuals. Cobertes amb poca roba i a l’ensems transparent, ballen mentre  fan bugada al Torrent de Rentadors.
Els vailets , encaterinats  els prenen una peça de roba…
I a partir d’aquí ja us ho podeu imaginar…
Mal viatge als indiscrets que pertorben la vida de les Aloges…
Apali: Si voleu, cliqueu aquí o al dessota i escolteu la contalla.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari