EL PLET DEL GAT

Imatge: Gat i ocell de Picasso.

Avui una contalla il.lustrativa de com es pot interpretar la justícia.

Quatre camperols volen fer diners amb unes partides de cànem. El cànem s’ha de guardar, però si es guarda massa temps, en surten moltes rates que el malmeten.
Els camperols compren un gat i es responsabilitzen del mateix a raó de ser responsables cadascun d’una de les potes de l’animal.
Però ai las! que el gat, després de posar fre a les rates, es lesiona la pota esquerra del seu davant.  El seu responsable li cura la poteta tot fent-li fregues d’esperit de vi.
El gat s’acosta al foc i se li encén la poteta. I és clar,  es posa a còrrer com us esperitat i entra al magatzem de cànem cremat-lo quasi per complet.
Els tres camperols responsables de les altres tres potes  acusen al pobre responsable de la poteta que ha provocat i li posen un plet….
I el jutge, home savi, vell i honorable dicta sentència:
A quí condemna , al responsable de la pota incendiària o als altres tres responsables de les altres potes?….
Ah! si ho voleu saber, doncs com sempre, cliqueu aquí o al dessota.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari