SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

UN CICERONE DE PRIMERA

Foto: El camp Allianz Arena de Munich.

Mestre Pla. Cal rellegir-lo sempre, per la descripció, el vocabulari i la sabiduria que desprenen els seus escrits és bo tenir-lo sempre a mà.
Avui he pescat aquesta troballa:

“Al castell de la Mota, que històricament és tan important, hi hem trobat el cicerone més extravagant i anticiceronesc que respira l’aire de la terra. En veure’ns pujar la costa del castell ens ha esperat davant de l’ex-pont llevadís amb l’americana cordada, mirant distretament el cel. Quan ens ha tingut a la vora, s’ha acostat i ens ha dit amb una gran cordialitat.
– Com estan aquests senyors? ¿La família, sense novetat?…
Creixells que ve d’Alemanya, país de coses perfectes i naturalment, de cicerones perfectes…..

I aquest passatge m’ha recordat un viatge que varem fer, amb la familia,  a Munich. Ens havien recomanat que no ens podíem perdre la visita a l’Allianz Arena, el camp de futbol del Bayern Munich. I cap allí, amb metro…. fem el camí, captem la immensitat i bellesa de l’estadi. Entrem, no dominem l’alemany… és més,  no entenem ni les beceroles… de cop ens trobem en una visita guiada, encapçalada per un cicerone jovenàs, no més de 35 anys… Tot amb alemany… I us puc ben assegurar que vaig xalar de valent, sense entendre ni un borrall del que explicava…
-Però quin cicerone!!
La tonalitat d’una veu aguda, que es tornava greu quan havia de fer una facècia. Un somriure de gat mesquer, precedia una gran riallada, que tu ja sabies que faria,  pel posat de la mueca del seu rostre. Una posta en escena espectacular… Fins i tot ens va fer cridar l’himne del Barça per veure com retrunyia el crit a tot l’estadi.
Mireu, en això de comunicar, de vegades no valen només les paraules. Si hom domina l’art de la comunicació, pel to, per la compostura, per les rialles, ara mofetes, ara iròniques, ara estèticament boniques….
En acabar però vaig tenir un temor….. Massa segur de si mateix. Massa xarmant davant de l’auditori.
Potser massa perfecte…. massa cregut… massa superior , per damunt del bé i del mal …
Com ara, no trobeu…… Veient a la Merkel m’hi ha fet pensar!!!!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.