La trappola

La trappola che non acciuffa niente

25 d'abril de 2009
4 comentaris

Els insults d’en Guardans

Diu en Guardans que Catalunya corre el risc de tenir un totalitarisme nacionalista (català, no pas espanyol). En declaracions a COMRàdio, Guardans va insistir que hi ha persones que
creuen que les seves idees són millors i pensen que les poden imposar
i fins i tot excloure del país els qui no tinguin la mateixa idea“.
“Això és la definició del feixisme“.

Doncs exactament això, el senyor Guardans ens exclou a aquells que no tenim la seva idea de com hauria de ser Catalunya. Si no pensem que Catalunya ha de formar part de l’Estat espanyol, som feixistes. Un insult més, ja hi estem tan acostumats. Evidentment el senyor Guardans pensa que les seves idees són les millors.

I el nacionalisme espanyol, com sempre, immaculat, no té ni una engruna de totalitarisme. Doncs no ha estat el nacionalisme català qui va ens va omplir el segle XX amb dues dictadures salvatges, ni va cremar esglésies, ni va fer la Guerra del Rif, ni va crear la FAI, ni en Negrín, ni es va revoltar contra la legalitat repúblicana, ni va utilitzar els avions dels feixistes alemanys i italians per bombardejar Gernika i Barcelona, ni va crear l’OPUS i la COPE, ni mai ha prohibit cap llengua, ni va crear el Batallón Vasco Español ni els GAL, ni il·legalitza partits polítics, ni tanca mitjans de comunicació, i tampoc es dedica a tancar repetidors de televisió per preservar la “grandeza” de la seva llengua, ni nega el dret a fer referèndums, ni nega l’obligació a respectar els parlaments i els resultats dels referèndums.

Probablement el que li molesta al senyor Guardans és que els únic que defensen un sistema veritablement democràtic, són els independentistes. Es veu clar que ell prefereix un sistema pseudo-democràtic, monàrquic, amb la tutela i l’amenaça de l’exèrcit, i les persecucions de l’Audiència Nacional.

Posats a parlar de totalitarisme nacionalista, és que no tenim ni per on començar a comparar-nos.

  1. És trencar en totes les arrels totalitaries i feixistes espanyoles, sense això només continuarà existint el pensament únic de la ‘normalitat’ radial sota el punt de vista de Madrid des de fa més tres cents anys impulsada pel llavors Consejo de Castilla i la seva Santa Inquisición española i continua fins avui camuflada sota les més diverses formes democràtiques.

    Paula clau ‘trencar’. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!