La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

Ens tenen por, molta por. Sempre ens han tingut por.

Perquè durant la Guerra Civil Franco va partir la República en dues precisament per Vinaròs, separant el País Valencià del Principat? Potser volia escenificar la ruptura física d’una intensa i continuada relació de fraternitat que és va establir durant guerra entre els nostres territoris?

Perquè es va orquestrar una campanya de persecució i de desprestigi públics contra Joan Fuster i se li va cremar en una falla quan va publicar el 1962 el seu “Nosaltres els valencians”, si segons ells eren quatre els catalanistes que pul.lulaven per València en aquella època?

Perquè es va prohibir expressament la federació de Comunitats Autònomes a l’article 145.1 de la Constitució espanyla de 1978, si segons ells eren quatre els que volien aleshores uns Països Catalans confederats a l’Estat espanyol?

Perquè es va subvencionar amb fons reservats del CESID la Batalla de València, amb el propòsit d’enfrontar-nos valencians contra valencians, i valencians contra catalans, si eren quatre els agitadors catalanistes llavors a València? 

Perquè inverteixen tants esforços per a esquarterar la llengua catalana fora del Principat, inventant estranyes llengües com el Lapao o postulant sobre els suposats orígens ibers del català que parlem a València, si diuen que els valencians pensem majoritàriamente que la “llengua valenciana” és diferent a la catalana?

Perquè fan aquesta obsessiva i continuada persecució i censura a la TV3 al País València, entre altres coses per què apareix un mapeta del Països Catalans durant l’oratge, si segons ells només tenia una quota de pantalla del 0.2% a València?

Perquè tenen aqueixa obsessió per revifar contínuament la catalanofòbia a València, si segons ells els valencians ens sentim majoritàriament espanyols i seguirem votant i admirant les excel.lències dels polítics peperos de Valencià en les properes eleccions?

Perquè el President Fabra va fer tant d’èmfasi fa pocs dies en el seu discurs a l’Escola d’estiu del PP a Gandia, en que l’11 de setembre no es celebra res a la “Comunidad Valenciana”, si segons ells els valencians rebutgen molt majoritàriament els intents “anexionistas” de Catalunya i volem seguir ofrenant “noves glòries a Espanya”?

 

Perquè el Consell porta tants dies fent advertències i llançant amenaces vetllades contra els organitzadors de les cadenes humanes a Vinaròs (una altra vegada Vinaròs!) i a Guardamar, fins haver aconseguit la seua prohibició per part de la delegació del govern de Madrid, si tan sols eren 500 els catalanistes que l’anaven a secundar, un ridícul 0,01 % del poble valencià?
 


Perquè s’han enviat ahir a 6 cotxes patrulla de la Policia nacional i 40 agents per prohibir la cadena humana a Guardamar del Segura, si segons ells anaven a ser quatre gats els que anaven a formar-la en una plaça en què no s’anava ni a interrompre el trànsit?

I perquè el Govern valencià no vol enviar a aquests 6 cotxes patrulla i els 40 policies nacionals a detindre tants corruptes que omplen les institucions valencianes, o a Madrid contra aquells que ens neguen un finançament just i que volen continuar amb l’espoli econòmic històric que patim els valencians?

Perquè???

Molt senzill, perquè ens tenen por, molta por, per això en 1978 ens van esquarterar i diluir en còmodes autonomies i ens van dotar d’estatuts que no serveixen per a res, perquè des de Madrid no es respecta el que es diu en ells o se censuren i es limiten quan els ve en gana.

Si el TSJ valencià no ho evita, demà 11-S un cop més patirem la persecució i la censura en el nostre propi territori per part d’aquells que volen que siguem bons i submisos espanyols i que no ens donem la mà entre Alcanar i Vinaròs i ens dividim, tal i com va fer Franco ara fa 75 anys.

Salut, llibertat i independència //*//

Patraix, València (L’Horta), a 11 de setembre de 2013.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent