EL MILLOR OFICI DEL MÓN: FERRER

Foto: Ferrant cavalls, fa ja molts anys… però jo ho havia aconseguit.

Avui us enllaço una contalla que he trobat sobre el Rei en Jaume.
Un dia vol premiar el millor ofici del món: Crida un forner, un sabater, un perarire, un mestre d’obres, un ferrer, un sastre, un fuster per tal que creïn una obra d’art, la hi presentin i també presentin les eines amb les que l’han confeccionat.
El rei escull el sastre, per allò de fer-li un vestit llampant, lluent, dels vestits que muden de vint-i-un botó…. Els altres,  cap cots se’n van cap a casa seva.
El ferrer no. El ferrer va a la ferreria, la tanca i marxa del país.
Al cap d’un temps, l’agulla del sastre es trenca, el ribot del fuster s’esmossa, l’alena del sabater es torna inservible… i axií tots… Fins que tots es troben davant de cal ferrer a pidolar la seva ajuda
Perquè?  perquè sense un bon ferrer,  la societat no pot funcionar… ell és qui te cura de totes les eines dels altres oficis.
Com que a casa érem ferrers, m’he permès dedicar la contalla al meu avi: En Pepet de Cal Ferrer, al meu pare , en Ton de Cal Ferrer. A la meva iaia Tereseta: la ferrera i a la meva mare, la ferrereta.
Ah ! i per internet he trobat aquesta bonica i antiga fotografia. Jo,  això ho vaig aconseguir i era el vailet que, amb un venta mosques, ventava les mosques dels cavalls perquè es deixessin ferrar bé.
Ah! i no m’ho han explicat. m’en recordo!!!!!! Com em recordo que el meu pare em cridava com el Gros de Cal Ferrer!.
Si voleu escoltar la contalla cliqueu aquí o al dessota.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari