DEL PERQUÈ ELS ARENYENCS TENIM DE PATRÓ SANT ZENON

Foto: Penó de Sant Zenon de Ojacastro.

El dia 9 de juliol, com cada any de cada any, des d’en fa moltíssims anys, els arenyencs celebrem la nostra festa patronímica… I no us penseu, tenim un patró quasi únic a Catalunya. Que jo sàpiga només existeix, a Catalunya, un altre lloc que el tenen de patró : Viver i Serrateix.. I enlloc més.
Per trobar-lo hem d’anar a Luzaga (Guadalajara) o a Ojacastro (La Rioja) o Salas de Bureba (Burgos)… en fi que hi ha alguns pobles de l’antiga Tarraco que també el tenen i quasi tots en tenen les relíquies que, en tots els casos, varen esser anades a cercar per uns capellanets de poble pels volts del segle XVI.
Si voleu, podeu clicar aquí per seguir una aproximació històrica al Sant i a la festa.
També si voleu, cliqueu a aquest post on podreu escoltar l’himne a Sant Zenon . I si per contra voleu escoltar la història, cliqueu aquí, o al dessota.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en SANTES I SANTS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari