SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

LA CANOA

Foto: Una canoa.

S’acosta el sant!. I mira que de ben segur els pares s’han  recordat que demà  és el dia del teu sant patró: Sant R. . I quina il.lusió esperar que avui, justament avui, vigilia del teu Sant, s’hagin recordat que és el sant patronímic.
Regires tota la casa, tot el casalot grandiós… i —– mira que hi ha llocs per amagar el regal, que de ben segur avui s’han recordat de tu . I ara! ni penses per un moment que no hagin fet esment que cal que et regalin alguna andròmina,  que de ben segur t’arrelarà amb el teu passat més pregon, amb el teu present més xiroi i  sobretot,  amb el teu futur que avui entrelluques.
I regires tot el gran casalot i per fi, regirant, trobes el petit artilugi que et farà reviscolar la teva il.lusió: una canoa: això! això es el que volies i per fi avui ho tindràs… o potser avui no ho tindràs, però és igual, avui no, però demà, que és el dia del teu sant,  si que ho tindràs.
I tornes a amagar l’esperada andròmina : Demà serà el gran dia: L’artilugi serà teu! quin goig, els de casa s’ha recordat de tu… fa anys que ningú es recorda de tu..
Però demà serà el gran dia: rebràs la gran canoa. L’esperada Canoa, la volguda canoa….
I arriba demà… i ningú et fa el present … no arriba la canoa… la canoa és per  en R., però no ets tu… és un “senyor” és un altra R. que, dient-se com tu, ha de tenir la canoa…no per a tu, que només ets el fill de la mestra… i la mestra li ha de lliurar a l’alumne…. que aquest si, aquest és el fill dels senyors.. per a ell és la canoa.
I avui, recordes aquest passatge de la teva vida, quan de cop, de bon matí,  en un diari, has vist l’esquela: ha mort el pobre R.V.M.
Descansi en pau…  m’he retrobat amb una part del meu passat, sense odi, sense rancor, sense cap mal averany….. i  penso: qué en deu haver estat de la seva vida….
I et preguntes: Ha pogut jugar amb aquella canoa ??????….
De veritat que, avui, desitges verament que hagi pogut jugar i gaudir de la canoa… de la “teva” canoa….. d’aquella canoa,  que la vida, aquell dia, et va furtar, pero que a mans plenes te n’ha anat regalant d’altres.
I dreço una pregaria per a en R.V.M. que hagi gaudit de la canoa!
Descansi en pau!!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.