SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

PRESIDENT PER UN DIA

FOTO: Un president i els seus vocals. (Foto d’en Xavi Salbanyà… gràcies!)

Diumenge,  a complir els deures cívics. Em toca presidir una mesa electoral. Després de 13 anys fent de vocal no judicial a la Junta electoral d’Arenys de Mar, ja és la segona vegada que em sortegen per fer de President. Moltes gràcies… la democràcia ens va costar massa per ara queixar-se!!
De primer em nomenen segon suplent de President. Dijous a darreres hores del vespre em comuniquen que seré president primer. Res a dir, sinó fos……, que un cop assabentat  de com ha anat tot,  constato que,  potser en algunes coses,  estem al segle XXI, però us puc assegurar que en organització d’eleccions,  estem a l’època de Serrallonga …. o molt pitjor.

Unes píndoles:

a.- Em fan saber que enguany, al sorteig per a les meses,  s’hi inclouen els majors de 65 anys fins 70 anys… res a dir… però ah! només pel fet de tenir més de 65 anys, si presentes excusa, te l’han d’estimar. Home, no cal ser gaire intel.ligent que hi haurà molta gent que farà l’al.legació, objectiva, de tenir més edat que la que pertoca… Voleu dir que cal aquesta bestiesa………
b.- Els joves no seran mai presidents de taula. Sempre en serem els granadets: Vegeu-ho… fa ja uns anys que van refer el cens… des de llavors, ni tocar-lo… i és clar, si teniu uns fills que ara tenen dos títols universitaris, que acaben el doctorat, que fan una segona carrera…. doncs res… al padró encara hi consten com a titulars d’estudis primaris. (?). I no em digueu que no es va comunicar a l’administració que ja havien fet estudis superiors… es va comunicar…. dir…. i va ser arxivat immediatament i apali, a mirar cap un altra costat. Només havíeu de passar per les taules i totes……… totes, presidides per persones en edats ja respectables……
 Ah! però si un pobre passerell/a ha canviat d’empadronament en aquests darreres anys, aquests si que hi son…. per “burrus”,  per empadronar-se de nou: a aquests si quel demanen  els estudis actuals…. però els altres, els que no han canviat de lloc de residència, sempre tindran estudis primaris (com a molt eh!!) … doncs apali!! a les cavernes dels estudis primaris… i mai seran presidents (potser quan tindran l’edat de reina d’Anglaterra, llavors, potser si …….)
c.- Un cop a la taula us n’adoneu que us  fan males passades a tots i  tothom…els pobres vocals a estudiar corrents uns llibrets amb instruccions més obscures que les d’una  rentadora… que ja és dir…. Una informació somera per posar-te a treballar…. en fi, no ens enfadem i anem per feina… Tot a punt… i a omplir formularis, qüestionaris. certificats, actas …. en fi, que  et fan signar falsedats. “A Arenys de Mar, essent les 8 del matí” …. Home, si quan omples el formulari son dos quarts de nou……. En fi… tant li fa…..
Però no et descuidis, durant el dia ves omplint formularis, però no hi posis els vots… és clar, si encara no els sabem…. Tot a punt, però no pots preparar les incidències que vindran… és obvi que no som endevins… I apali a preparar el que es pot i el que no … a esperar….. I quan ja vas veient que s’acaba, i veus que hi ha incidències, no les facis gaire llargues, perquè les hauràs d’escriure tres o quatre vegades (aixó si no t’equivoques… ) No ho pots fer en una sola, la calca només en fa quatre copies, però és clar , en necessites (3)  : una per cada sobre per a la Junta…. Una per cada partit que te la demana (7), (1)  per l’administració…. (1)  per a penjar-la a la porta del l col.legi…. I si cada llibret te quatre copies i en necessites pel cap baix 12, ja et pots passar el dia fent caligrafia… I és clar, si a una li has posat “hem tingut una incidència” i a l’altra hi poses “hi ha hagut una incidència” això és una falsedat en document públic,  car les actas deixen de ser iguals… sort que els pobres presidents no saben res de dret penal, perque sino , vinga a patir:

Artículo 390 del Codigo Penal

1. Será castigado con las penas de prisión
de tres a seis años, multa de seis a veinticuatro meses e inhabilitación
especial por tiempo de dos a seis años, la autoridad o funcionario
público que, en el ejercicio de sus funciones, cometa falsedad.

(cal aclarir que el dia de les elecccions el president i els vocals estan equiparats a funcionarios públicos) 

En fi… no us hi amoïneu que amb una canya i amb ganes, d’aquí a doscents anys farem unes eleccions com Déu mana…. mentre i tant podem gaudir d’una bona companyia: els vocals Juan i Gabriel  esforçats i agradables. a qui des d’aquí agraeixo el seu esforç i bona companyia. Els interventors Roman i Nicolàs eficients i compromesos… els apoderats respectuosos. i molt bons companys. …  i el president, què voleu…. :
Xiroi i content d’haver participat en un acte democràtic altra volta….. encara que quan arribes a casa sembla que hagis anat a fer de president al tercer món!!!
En fi… això ja ho arreglaran els carrabiners……… o potser no!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.