Amunt els punys!

de Sabadell al món

8 d'octubre de 2012
0 comentaris

Vaga per la Universitat Pública! 11 d’octubre 2012

Manifest Convocatòria de Vaga per l’11 d’octubre

La PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública) convoca una vaga d’estudiants, amb el suport de PAS i PDI, per al proper dia 11 d’octubre. Aquesta vaga servirà com a detonant d’un curs protagonitzat per mobilitzacions en resposta a la situació actual que es pateix a la universitat i al sistema educatiu públics. Amb aquesta jornada volem fer palesa la nostra responsabilitat de fer front als atacs constants a la integritat de l’educació pública.

En el marc d’aquesta jornada de vaga, no només busquem aturar les classes i mostrar el nostre rebuig a les actuals polítiques en matèria d’educació, sinó que també volem donar pas a una nova etapa d’intensificació de la combativitat amb accions directes per pressionar el govern, els rectorats i els deganats, a més a més de plantejar un debat reflexiu sobre l’actual model educatiu i la necessitat de transformar-lo per tal de donar resposta a les necessitats socials. En aquest sentit, fem una crida als i les estudiants a fer seva la lluita i a implicar-se activament en les assemblees de facultat i, igualment, a les d’institut. Així mateix,  convoquem tota la comunitat universitària i la resta d’etapes educatives a la manifestació que tindrà lloc el dia 11 d’octubre a les 12h a Plaça Universitat amb la qual pretenem omplir els carrers per tal de fer ressò de la nostra veu. 

En el context socioeconòmic i polític en què ens trobem, els motius per mobilitzar-nos ens sobren: a grans trets, la situació de crisi econòmica i les constants retallades posen en perill l’educació pública, degradant la seva qualitat, accelerant la seva precarització i avançant forçadament cap a la seva privatització. La vaga universitària té també uns objectius concrets. En primer lloc, fer front a l’elitització que comporten les noves polítiques de preus “establertes al Decret Wert i al Decret de la Generalitat de Catalunya”, així com les profundes contrareformes que s’estan impulsant en els programes de beques, alhora que fem camí cap a construir una universitat pública, gratuïta i d’accés universal.

En segon lloc, oposar-nos fermament a propostes com l’externalització del govern universitari, la supressió dels òrgans de govern col·legiat (amb especials i greus conseqüències pel que fa a la participació de PAS i estudiants a la institució), l’avanç del finançament privat a la universitat, etc. Aquest programa de reforma clarament neoliberal del model d’universitat està ben expressat en els documents d’Estratègia Universitat 2015 o el més recent document Informe de la Ponència (de la Comissió de Governança de Catalunya) per a l’estudi de la governança del sistema universitari de Catalunya.

Així mateix, reivindiquem una educació en llengua catalana ja que tots els pobles haurien de tenir el dret universal a ser educats en la seva pròpia llengua.

L’11 d’octubre, buidem les aules, prenem els carrers!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!