VEIAM SI HEM D’ANAR A BUSCAR ELS DOTZE DE MATARÓ !!

FOTO: Basílica de Santa Maria de Mataró.

Des de molt petit, a casa,  he sentit una expressió que, encara avui,  jo l’empro molt sovint.
Quan algú no fa la feina que li pertoca i en definitiva és més gandul que el jeure i per tant no es belluga, de seguida,  a casa, venia la frase feta:
Veiam si hem d’anar a buscar els dotze de Mataró!!.
Segons el meu pare, la frase venia del fet que a la façana de la Basílica de Santa Maria de Mataró hi ha els dotze apóstols (ben comptats,  n’hi ha més) I com que les estàtues dels apòstols estan quietes (faltaria més!!) no fan, ni poden fer res… o sigui l’expressió màxima de la ganduleria… Parats, aturats, atuïts… i , és clar, son els millors per anar a ajudar un gandul,  que tampoc, com els Sants, es postica per res….
Fa uns dies, he anat a veure la façana de la Basílica mataronina hi he constatat que no n’hi ha dotze sinó més, en dues fileres….
I he volgut cercar d’on venia la frase.
He trobat aquest article de Xavier Alarcon i Campdepadrós,  ben travat i construït. Explica de com a Mataró es van fer construir dotze apóstols a les columnes interiors del temple.
Vegeu-ne les vicissituds!!!!

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en FRASES FETES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari