Des del meu criteri

BLOC D'OPINIÓ DE JOSEP MARIA CASTELLS (BALAGUER)

17 de maig de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Balaguer és capaç d’aconseguir-ho!!

ARTÍCLE Nº 2:

Els joves hi tenim molt a dir!


A Balaguer, no ha estat possible posar en marxa un projecte innovador i únic a Catalunya. “Connectats”, un programa de ràdio, en format magazín que tenia intenció de millorar l’autoestima dels ciutadans de Balaguer amb una sesió de 40 minuts aproximadament, un cop al mes a l’emissora municipal de la capital de la Noguera. 
Crec que s’hauria de treballar l’autoestima que hem perdut com a ciutadans, és penós que Lleida sigui pels balaguerins l’alternativa a Balaguer, i que Wai-Kiki, Big Ben, Excess entre d’altres siguin l’alternativa als pubs de Balaguer.
Aquest projecte que plantejava hauria servit per tornar-nos a sentir de casa ja que penso que Balaguer és un lloc on hi ha moltes coses i té moltes opcions. Realment, el jovent com Déu mana, moltes vegades ha de lluitar per ensenyar que no tot el jovent és igual.
Una part del jovent ja considerable hauria de començar a preparar-se per noves lleis que puguin sorgir sobre les samarretes que promouen la violència, l’exclusió social, o valors negatius i delictius en la societat. La creació d’una aula municipal d’orientació de la societat de de valors, que fomenti l’autoestima ciutadana i nous valors i valors que s’han perdut, és molt interessant, almenys per mi.
Esperar uns anys, diverses actuacions o intervencions en el tarannà de fer política pot generar un sentiment ciutadà molt positiu, que justament comença ara a treballar-se de forma altruista.
Crec que a Balaguer es fan fires interessants, i un cas és la nova fira Q , però si jo governés faria una fira monogràfica del sector de comunicació .
Cal parlar als plens sobre els valors perduts crec que hi ha gran falta al respecte als governs, als polítics, a les persones amb risc d’exclusió social, a les persones jubilades, furts, robatoris, i proliferen grans estafes de tot tipus, enganys, i alguns casos de corrupció política,etc.
Per mi les coses més greus que no haurien d’existir al món les trobo molt evidents: consum de drogues, venta de drogues, venta il·legal de psicofàrmacs, venda il·legal de substàncies per millorar el rendiment dels esportistes, les sectes destructives, i el racisme o discriminació.
Faig una valoració dolenta d’aquest primer any de gestió del Sr. Roigé, perquè els carrers segueixen bruts com un femer i segueixen havent els mateixos problemes. Recolzar el nostre alcalde en moments difícils és important i també és important que el polític sàpiga recolzar als ciutadans,(recolzar no vol dir escoltar) escoltar jo també escolto als polítics. compartir moments amb ells, que es noti que hi ha proximitat i que ningú és superior a ningú i no hi hagin enveges.
Espero una bona notícia del nou govern, i és que crec que s’hauria de replantejar el reglament del casal multiúslapallavacara del centre històric de Balaguer.
Crec que un dels punts forts que hauria d’incorporar la política del actual equip de govern és crear un teixit social i el suport pels col·lectius més en exclusió: immigrants, discapacitats, drogoaddictes, dones, crear una escola municipal de orientació ciutadana i de valors, que fomenti l’autoestima ciutadana i nous valors i valors que s’han perdut. Tots hi hem de passar, hem de pensar que durant molt temps la societat balaguerina o ha de deixat d’estimar Balaguer, o ha contribuït en fet a l’exclusió social, i ara això té un cost, perquè la gent no canvia a bé un dia per l’altre. Cal formació per conèixer el que necessita la societat i uns valors que posicionin Balaguer en un lloc de privilegi, tant turístic com en altres aspectes. Balaguer és capaç d’aconseguir-ho

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!