EL PESSEBRE I NADAL

Foto: Un home sol, el matí de Nadal, a la platja de Sinera.

Ha plogut massa aquests dies. La pluja que ho amara tot, aporta un lleu tel que humiteja les nostres vides, ens aporta unes formes pausades en el devenir diari. Pausadament, sense pressa, va plovent, ara un petit ruixim, ara gotellada plena… I nosaltres, en el nostre diari quefer, la deixem caure. Ni tant sols notem que ens mulla. Aqueferats que estem,  no ens adonem del pas càlid del temps. La vida deu ser això: alló que passa allà al defora, mentre i tant nosaltres estem massa ocupats per qualsevulla fotesa.
I Nadal. I la pluja no ens ha deixat fer el pessebre a temps. Matinejo per anar a cercar els elements necessàris per a confegir el Pessebre. Ritual de cada any, de quan els fills eren petits i avui que ells ja agombolen  els seus afers, ho fem nosaltres…
I en el ritual, a la platja a recollir la sorra pels camins de Betlem.
I allí, sol, un home capcot, passeja a trenc d’onades. El cap cot, Les espatlles arronsades, la mirada perduda…
A la recerca de la felicitat, potser?.
Només ell en sap de la seva vida a trenc d’onades, mentre i tant el sol malda per néixer en un nou dia clar…. I sense pluja.  Si voleu, us enllaço unes fotografies..
BON NADAL !

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en TASTS DE VIDA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a EL PESSEBRE I NADAL

 1. francesc_cabiro diu:

  Bon text, bona imatge, BON NADAL!

 2. Mart diu:

  Bon dia de Sant Esteve Ramon i família

  Matiner com sempre, ens despertes amb unes fotos magnífiques de la platja de Sinera.
  Bones Festes

  Martí i família

 3. Miquelperepau diu:

  Només els poetes…..humans,els humans poetes que saben caminar pels camins melàngics del sentiment humà poden escriure textes com el qu’ has escrit  poeta de sinera nascut a llavandàries.
  Salut i poema! 

Deixa un comentari