LA LLEGENDA DE LA FUNDACIÓ DE SANT PERE DE RODES

Foto: Monestir de Sant Pere de Rodes.

I mireu que és cas! Els nostres monestirs han estat peça important per a la configuració de la nostra història!  I vegeu que els monestirs ténen història, però també ténen llegenda. I avui en farem una de l’Amades: De com es va construir el Monestir de Sant Pere de Rodes: De com en Pere va ser en Pere i en Peret va ser en Peret. I si en Peret era un noi xiroi i alegroi, en Pere era un pirata sarraí que, després de segrestar homes, infants i dones, gràcies al vailet Peret,  s’anà convertint al cristianisme. I allí on varen segrestar un reguitzell de catalanets, (les costes de Roses) varen fundar el nostrat Monestir que, mireu quines coses, va ser important fins i tot a la història d’en Serrallonga.
Apali, si voleu escoltar… vosaltres mateixos…..

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.