SANT ROC A LA RIOJA, LLEÓ, BURGOS…….

Foto: Sant Roc a l’Església d’Ojacastro. Fixeu-vos en el toc de peregrí…

Ja us he comentat manta vegades que Sant Roc està a totes (Totes!) les esglésies de la part nord de l’estat espanyol… Home, potser no a totes… Al Pilar no l’he sabut trobar. Però a la resta de les esglésies que hem entrat aquest estiu… i com veieu són moltes…Hi era a totes!!
Home, com no pot ser d’altra manera: Sant Roc, patró dels empestats… i és clar… al barroc no hi havia medecina ni metges que sabessin guarir de la pesta… I el poble, savi com és, invocava a qui podia ajudar-lo davant de l’Altíssim. I així teniu Sant Roc d’intercessor, al cel,  per a vetllar pels  els empestats. I es així que els arenyencs el tenim de segon Patró. I el dia del seu Sant, des del segle XVII , la diada de la seva festivitat,  els macips i macipes surten al carrer, en compliment del vot de Vila i aspergint aigua amb colònia per foragitar la maleïda pesta!!.
Apali, podeu veure les fotografies de Sant Roc a les esglésies de la Rioja, Lleó, Burgos, Santo Domingo de la Calzada i altres.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en SANTES I SANTS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.