LA RATA PINYADA A L’ESCUT DE VALÈNCIA

Foto: Escut de València.

Us heu fixat mai que a l’escut de la ciutat de València hi ha un rat penat?. I els que sou “futbolerus” sabeu del cert, des de fa molts anys, que a l’escut de l’equip valencià hi ha un rat penat (o rata pinyada) de proporcions ufanoses.
De ben segur que de tant mirar-lo ja forma part del paisatge.. però només heu d’aturar-vos un moment.. mirar bé i veureu el rat penat.
I la pregunta: perquè hi ha un rat penat en un escut d’una ciutat.
L’explicació la trobareu a la rondalla que us adjunto. L’Amades ho explica clar i net.. gràcies al rat penat, el nostre rei en Jaume I va poder prendre la ciutat de València. Si, si , no us heu d’estranyar: gràcies al rat penat, el nostre rei va guanyar un setge que havia començat amb una sageta clavada al front del monarca.. Va començar malament i el rat penat va fer que acabés bé.
Apali, si voleu , cliqueu i sabreu el motiu de la rata pinyada a l’escut….

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari