LA RATETA (CONTE POPULAR EN VERSIÓ DE FRANCESC MASPONS))

I ara que els vailets i vailetes estan de vacances i els avis i les iaies els tenen tot el dia (o quasi),  potser és bo que tots plegats escoltin aquesta contalla popular. Avui us acompanyo una versió del rondallaire Francesc Maspons i Llabrós.
Si l’escolteu,  veureu que aquests contes tan nostrats han caigut en absolut desús… Ara ja no s’expliquen, però a mi em ve de gust encara explicar-los.
I veureu com un conte, només un conte, pot portar un munt de lliçons per a poder entendre aquest mont tan complex que ens toca viure: res és el que sembla… el bou és massa matusser, el gos massa baladrer.. el gall massa pinxo…. però el gat, mireu si n’és de bonic el gat!!
Però, mireu que és cas, qui es cruspeix la pobre rateta,  és el més bonic i xiroi de la colla….
Apali, si el voleu escoltar, cliqueu al dessota…

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari