MIREU QUE SI LA VUVUCELA LA VÀREM INVENTAR ELS D’ARENYS!!!

Foto: Estris estridents (i ja em perdonareu el títol) nominats vuvuceles.

Mireu que és cas: L’Amades, quan descriu la nit de Reis a Arenys de Mar, no diu res de la nit de Naps: (aquí teniu un esbòs que vaig redactar ja fa uns anys)  la nit en que els de Marina de Torrelles, o de Sinera o de Mareny o de Rialda, (en paraules de Pla, Espriu, Ferran de Pol o Fèlix Cucurull  en el seu imaginari), els jovincells pengen naps als balcons de les damiseles i les mossetes pengen cols als balcons dels macips. Doncs no, l’Amades no en parla res d’aixó. Al contrari, descriu la nit de Reis arenyenca així:

“…. de molt antic, la mainada (d’Arenys de Mar) tocava corns de nit i unes trompetes de vidre molt llargues i primes que produïen un so molt agut i intens, per cridar l’atenció dels reis. Arenys fou una vila típica de vidriers i es feien trompetes per a la mainada que treballava al forn del vidre, la qual, en plegar de la feina,  s’escampava pels carrers de la població fent sonar aquestes trompetes típiques, formant una banda molt pintoresca i especial.”

Ai las!. Veiam si els de Sinera, també vàrem inventar aquest artilugi infernal !!!!!

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en MARENY-SINERA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.