SANT ZENON, SANT AGRICOLA, SANT VIDAL…. MARTIRITZATS A AIGUES SALVIES, A ROMA

Foto: Detall de Sant Zenon al retaule de l’Església de Santa Maria a Arenys de Mar.

Apali.  Els que em seguiu, ja sabeu que els d’Arenys de Sinera, estem de festa grossa. Estem de festa major de Sant Zenon.
Però, quí era Sant Zenon?. D’on venia Sant Zenon?. Un nom no gens català…. més aviat castellanitzant…
I servidor de vostès, ja fa temps que li vaig al darrera…. Vaig descobrir que ens venia de Roma, però de la mà de gent de Guadalajara. de Fuentelsaz, de Luzaga, potser d’Ojacastro a la Rioja, o potser de Salas de Bureba…… …. i què voleu?. Em va plaure seguir-li les petjades… Si voleu, podeu clicar aquí que us enllaço un article, certament llarg, que vaig escriure, quan Vida Parroquial ja estava finint. Apali, si voleu, podeu clicar aqui que us enllaço l’article:  aquí teniu a Sant Zenon.
I si us abelleix escoltar una conferència en castellà que vaig fer a Luzaga, podeu clicar aquí….
En Fi: Honor i glòria a Sant Zenon, el sant màrtir que presideix el nostre retaule impressionant: El millor, sense cap mena de dubte, del barroc català.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en MARENY-SINERA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.