SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

VERDAGUER AL COR DE MARIA A SANT CELONI

FOTO: Verdaguer de jovincell.

Avui he viscut una experiència prou agradívola. Els bons amics Martí i Montse, em varen convidar a anar al Col.legi del Cor de María de Sant Celoni a parlar, als joves del col.legi, sobre l’obra i vida de Mn. Cinto Verdaguer. La xerrada serviria,  també,  per provar un nou sistema que han instal.lat: la video-conferència. De moment ho han fet amb el col.legi que tenen també a Valls.
De veritat que era una experiència prou engrescadora. El resultat no se si ha estat prou reeixit, però de ben segur que és una nova tècnica que pot donar per molt. Fer una xerrada a un col.legi, i en temps real et poden veure els altres col.legis. Engrescador.
Per cert, des d’aquí vull felicitar tothom per deixar-me fer una de les coses més plaents que ara faig. Explicar part de la nostra història ,  dels nostres clàssics,  als més joves. I aquests, sembla, que els agrada prou.
En fi. Aquí us enllaço la conferència de Verdaguer, encara que no és la que he fet a Sant Celoni, que, fats dels déus, la gravadora no ha anat prou bé i per aixó us enllaço la que vaig fer ja un temps a l’Aula de Granollers.

Nota: Ep! després de dir que no s’havia gravat, he repassat la gravadora i sí. S’ha gravat!. Per tant, us l’enllaço aquí.


  1. Confirmant les paraules d’en Ramon, va ser una xerrada molt profitosa. Sempre és positiu que els nostres joves adquireixen un bon coneixement de les persones que han col·laborat a fer el nostre país una mica més culte i modern. La figura de Verdaguer, escriptor sortit del poble i que va escriure per al poble, autor muntanyenc amant de la natura i del nostre Montseny i persona d’evidents conviccions cristianes, no pot ser considerada un simple tema de literatura qui sap si objecte d’un examen trimestral en un curs de secundària. Altrament, crec que mereix un cert reconeixement i una estudi més ampli i profund.
    La seva vida, amb les seves anècdotes, il·lusions, contradiccions, lluites, alegries i decepcions, ens va ser magistralment comentada i detalladament explicada, amb un anecdotari d’allò més amè i amb un esperit comunicatiu que va fer gaudir els meus alumnes d’una lliçó realment especial.
    Joan Cruells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.