3 de setembre de 2007
0 comentaris

Cara i creu a l’Irak

Dilluns 3 de setembre, s’inicia un nou bloc, les vacances s’acaben igual com començàvem, amb l’Irack.
I és que totes les portades dels principals portals d’informació es fan
ressò de la visita inesperada de George Bush a l’Irack Occidental. Una
visita però que ha aconseguit atreure l’atenció i desviar les mirades
del que passada a la resta de l’Irack….

I és que totes les portades dels principals portals d’informació es fan ressò de la visita inesperada de George Bush a l’Irack Occidental. Una visita però que ha aconseguit atreure l’atenció i desviar les mirades del que passada a la resta de l’Irack.
Des del diaris britànics es fan gran ressò de la retirada de les tropes britàniques de Bassora, la segona ciutat més poblada d’Irack per deixar-ho en mans de l’exèrcit iraquià. Cal recordar l’episodi que es va viure, ara farà un mes, després de les declaracions del Ceneral Jack Keane on es mostrava preocupat per la seguretat en els territoris vigilats per les tropes britàniques. Segons fonts de l’exèrcit britànic, durant el desplaçament de més de 600 soldats no hi hagut cap incident remarcable i s’han retirat a la base àrea que està a unes quantes milles al sud de Bassora on restaran allà. Les mateixes fonts assenyalen que en cap cas aquestes tropes abandonaran l’Irack.
Per altre banda, Síria ha prohibit l’entrada de més refugiats al seu país provinents de la gran violència que pateix l’Irack, ja no només per les tropes americanes, sinó per la violència entre les tres principals cultures. Fonts de la ONU estimen que uns 30.000 refugiats passen cada més la frontera siria-irack. Tan sols es donarà pas als iraquians que tinguin el visat, el qual només es donarà a la gent de negocis.
Tal i com assenyala Aljazeera, Síria fa anys que aposta per una política nacionalista i l’entrada al seu territori és lliure per a tots els ciutadans de la resta de països àrabs. Així doncs, segons fonts de l’ONU, després de la migració de milió i mig d’iraquians, Síria ha decidit tancar la frontera i tal com assenyala un alt funcionari Sirià "Simplement no podem fer-hi front a més refugiats".

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!