L’ESPASA DE VILARDELL I EL REI JAUME I A COM RADIO

Foto: Façana del portal de Sant Iu de la catedral de Barcelona, on l’espasa, es diu que és la de Vilardell.

Avui  a Com Radio ha tocat explicar la història de la sentència del Rei en Jaume I sobre una justa entre en Bernat de Centelles i l’Arnau de Cabrera (l’any del Senyor de 1274). Justa injusta i premi pel de Centelles… però amb una demanda ben travada, el Rei en Jaume revisa la lliça dels dos cavallers i dóna la raó a l’Arnau de Cabrera… Li dóna la raó perquè la té,  perquè el de Centelles ha estat injust i l’ha vençut de mala manera… i ha usat a la justa l’espasa de Vilardell, que , com sabeu, és una espasa de virtut, però tampoc cal que oblidem que, en el moment de dictar-se la sentència, el Rei en Jaume mantenia “llargues converses sota la figuera” amb la Guilleuma d’Empúries i amb la bergadana Sibilla de Saga… No us diuen res aquests noms? … doncs eren la mare i l’esposa de l’Arnau de Cabrera…

Apali, ¡ oi que tothom sap que no es pot dictar sentència si hom es amic,  conegut o saludat dels litigants? …

Doncs això, ja ho veieu, passava en temps del nostre Rei en Jaume, però avui no passa enlloc d’enlloc, només faltaria. Ni a València no passa avui!!!

Què voleu… la justícia és així!!!

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari