ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

GOVERN A L’EXILI

Es estrany, parlar amb termes d’exili al 2017 i a l’Europa occidental, però es una evidència que la prova del cotó democràtica a l’Estat espanyol no ha resistit cap mena de semblança amb una democràcia occidental.

Els moviments del President Puigdemont i part del seu Govern a Brussel·les, avui sabrem que ens explicaran son un detall més que hi ha un pla, i cal executar-lo amb precisió. No volem un President a la presó i sentint el Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, el mateix que va ser reprovat per majoria al Congrés dels Diputats i que ara segueix amb barra lliure per estendre el seu tarannà de dubtosa reputació a tort i a dret amb unes querelles on es va colar per avís a navegants el títol ” Mas dura sera la caida”. Podem intuir que dins el que Europa els permet i ordena a l’ombra i que naturalment no expliquen volen fer escarment a Catalunya.

Per la part catalana, admetre que el Parlament ha cessat la seva activitat es de lògica, però ara cal seguir endavant per ratificar aquesta República amb les nostres millors armes, la gent i les urnes. La primera necessita explicacions i una guia per seguir sense defallir fins el dia 21 de desembre sense cap tipus de violència i el mateix esperit. Precisament al contrari que les manifestacions com diumenge on l’unionisme va tornar a deixar veure elements feixistes, altercats i proclames d’odi i violència. No son tots però hi son, cal tenir-ho present. La segona es el nostre tresor, aquell que qualsevol democrata estima i es font de solucions. El mateix que el dia 1 d’octubre es va haver de defensar davant la violència de l’Estat que te al·lergia al mateix, i que el seu resultat segurament servirà per arribar a aquestes noves urnes definitives. Res passa perquè si.

Ara cal calma, medir els passos, deixar que les amenaces i els aires de victòria segueixin a la boca dels mitjans i ministres espanyols que comencen a veure espantats en el seu interior com la nostra fermesa els pot passar per damunt ja sense més resistència que oferir.

Ningú ens regalarà res, però Europa encara que sigui a un nivell no de cara a la galeria ha entrat al conflicte intern (discurs oficial) i ha trobat el desllorigador. Cal aprofitar-lo, encara que sigui amb un Govern a l’exili provisional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.