UNA RONDALLA DE MN.CINTO: ELS TRES CONSELLS

Foto: Les Gràcies mitològiques: Aglaia, Talía y Eufrosine. Son considerades
deïtats de la naturalesa  i  la fertilitat, prop de  la localitat d’Orxomenos, a 130 kilómetres
d’Atenes. Tres consells son tres gràcies.

Si hi ha un aplec de rondalles que fan gaudir de la frescor del llenguatge, de l’aire camperol, de les pregoneses del país, aquestes son les Rondalles de Mn. Cinto Verdaguer. Quan alguna vegada he explicat una rondalla de Mn Cinto, sempre faig un exordi recomanant a qui m’escolta que faci una prova: que compri el llibre, que s’assegui la filla o el fill, un net o neta a la falda i anar-li llegint, sense presses, el text. Veureu com dringa el vocabulari, la sonoritat dels mots, la bellesa de la composició i la frescor d’un camp d’alfals acabat de dallar… en fí: un plaer indescriptible.

Avui n’explico una de les menys conegudes, però no per això menys bella. Si la voleu escoltar cliqueu aquí

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari