vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

28 de juliol de 2012
0 comentaris

Garnatxes blanques (III): Odysseus 2011


“Odysseus 2011”
Vi blanc

DOQ Priorat
Gratallops

Celler: Bodega Puig Priorat

Raïm: 100% garnatxa blanca
Grau alcohòlic: 14,50%vol
Preu aproximat: 14/16 euros
Web: www.puigpriorat.com


Comentari:
    

A la recerca de la tipicitat màxima. Una proposta expressiva i radical.

Situat al terme municipal de Gratallops, on s’hi ha edificat el celler i s’hi han plantar vinyes noves de diferents varietats autòctones i foranes, aquesta iniciativa de la família Puig (pare i filla) va iniciar els seus primers passos l’any 1998. El celler complementa el seu proveïment amb raïm procedent de vinyers de petits productors locals. Disposa d’un ampli catàleg de vins, amb noms sempre inspirats en la mitologia grega.

 

Pel que fa a l’Odysseus, és un monovarietal de garnatxa blanca que arriba enguany a la seva onzena anyada. El procés d’elaboració es caracteritza per una manipulació mínima. El most del raïm macera en fred durant divuit hores en bótes de roure molt torrades per a obtenir un toc fumat. La fermentació posterior es realitza en dipòsits d’acer inoxidable, on el vi roman en contacte amb les mares fins el mes de març següent, en què s’embotella sense estabilitzar.

 
El resultat és un vi blanc amb entitat i consistència, que reivindica la tipicitat varietal i la singularitat del territori. Priorat i garnatxa blanca són una combinació de factors perfecta per a fer front a la uniformització de gustos que imposa la globalització.

 

En el vi hi ha una aposta desacomplexada per la naturalitat. Però una naturalitat que no s’ha de confondre en absolut amb rusticitat o imperfecció. Ben al contrari, el treball enològic és acurat i intens, tot i que no pretengui cercar protagonisme.


Una altra manera d’interpretar la garnatxa blanca, aquesta vegada amb rics i expressius matisos vegetals. Una varietat que, com es pot apreciar, es revela insospitadament polièdrica.


Nota de tast. Color daurat intens amb tons verdosos. Llàgrima greixosa. Aromes a fruita blanca i de pinyol, amb intensitat notable de plantes mediterrànies (llaurer, anís, …). Gras i estructurat en boca. Bona acidesa. Alcohol ben integrat. Record anisat.

Data de tast:
juliol de 2012

Valoració Vins que Estimo: Excel·lent 9,80/10

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!