Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

27 de juny de 2005
Sense categoria
0 comentaris

Segones eleccions gallegues.

Avui se celebren les segones eleccions gallegues, és a dir, el recompte dels 123.000 vots dels "residents absents" que van votar pels comicis de Galícia a través del correu i des de l’estranger. Els analistes diuen que és molt difícil que aquest vot (el de l’anomenada cinquena província, l’Argentina) canviï els resultats provisionals del 19J perquè el PP només pot aconseguir el vint-i-dosè escó de Pontevedra (ara en mans del PSdG momentàniament) si Fraga rep 4 vots per cada 3 que vagin a parar a Pérez Touriño. És a dir, el PP hauria de rebre més del 65% del vot dels emigrants per donar-li el tomb a la situació i recuperar la majoria absoluta perduda, que seria la cinquena de Don Manuel.

Aquesta setmana s’ha evidenciat que hi ha nerviosisme al PP. Fraga va insinuar que no arribaven per correu tots els vots emesos pels "residents absents" des de Veneçuela. La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa de la Vega, va respondre que tot s’estava fent amb transparència. Avui i demà serà un recompte al més pur estil Florida en la batalla Bush-Gore. Dono per descomptat que hi haurà impugnacions, perquè la cosa va molt justa a Pontevedra.

En tot cas, alguna cosa es mou a Galícia si les eleccions més participatives de la història serveixen per castigar al PP i propiciar un escenari d’entesa (i de molt probable govern a la Xunta) entre els socialistes i els nacionalistes. Una altra cosa serà que el nou govern ho faci bé, superi les moltes diferències que té d’entrada, i, de retruc, si pot afavorir un clima més positiu per a l’aprovació del nou Estatut de Catalunya, millor.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!