Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

4 de juny de 2013
General
0 comentaris

Accidents a la Xina

Ahir es va conèixer la mort d’un centenar llarg de xinesos en un escorxador avícola al nord de la Xina. No fa massa, l’esfondrament d’una fàbrica va fer també centenars de morts.

En les mines de carbó xineses sovintegen els accidents. Entre uns i altres, més de 10.000 persones moren a Xina per accidents industrials cada any.

La contaminació atmosfèrica també produeix morts a les ciutats més industrialitzades del gegant asiàtic, que segueix creixent a ritmes no vistos de fa anys a l’Europa occidental.

La darrera dada de creixement interanual  de la producció industrial és del 9,3%, mentre a l’euro-àrea ha baixat un 1,7%. La seva taxa d’atur, un 4,1%, és un terç de la de l’euro-àrea.

Aquests creixements no es produeixen sense costos medioambientals i sense afectar la seguretat del treballadors. Per altra banda, Xina ha aconseguit treure de l’extrema pobresa més de 680 milions de persones entre 1981 i 2010.

La mirada sobre un país com Xina és ambivalent. El que és evident és que aquests ritmes de creixement no són sostenibles ni econòmicament ni ambiental ni en vides humanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!