Alcaldes

Els alcaldes que van mostrar el suport al Parlament de Catalunya i al Govern en la convocatòria del referèndum han estat citats a Fiscalia, com a investigats, amb apercebiment que, si no hi acudeixen, hi seran duts pels Mossos.

No es discuteix si la Fiscalia General de l’Estat pot donar aquesta ordre, probablement a requeriment del Govern perquè, al cap i a la fi, la Fiscalia és jeràrquica i depèn de l’Executiu.

Altra cosa és si és oportuna i beneficia o no la finalitat que segurament es persegueix, a més del presumpte delicte, que pot ben bé ser atemorir tot aquell que pugui tenir algun paper en el referèndum perquè no es faci.

Els alcaldes i alcaldesses són normalment persones estimades en els seus pobles i ciutats. Veure l’alcalde entrant als Jutjats pot aixecar en alguns vilatans, a molts d’ells, el sentiment que és perseguit només per dir que no té inconvenient en què es posin urnes al seu poble, allí on sempre es posen quan hi ha eleccions.

En les comarques lleidatanes, molts ciutadans volen votar. Pel cap baix, tres de cada quatre. Com em va dir una alcaldessa, “em poden inhabilitar per posar-me a disposició del meu Govern. Si no ho faig, m’inhabilitaran els meus conciutadans. La meva elecció és evident.”

Desconec quin serà l’efecte de la investigació massiva, però podria ser el contrari de l’esperat. En qualsevol cas, no ajuda l’Estat a conquerir els cors de molts catalans, ans al contrari.  I segur que aquest fet produirà efectes duradors.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *