Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

19 de maig de 2017
0 comentaris

Passar-se

El fiscal acusa la consellera Borràs, i el secretari general de Governació, de desobediència, malversació i prevaricació pel fet d’anunciar la compra d’urnes.

Segons el seu parer, a més, l’Acord –marc per a la seva obtenció “conduce al pueblo español y a todos los ciudadanos de Catalunya a una indeseable crítica situación de enfrentamiento y ruptura”.

El 9N2014 no va suposar cap enfrontament entre espanyols ni entre catalans ni entre uns i altres. La maduresa de la ciutadania va ser i és exemplar. El 9N va ser un èxit del conjunt dels catalans, anessin o no a votar.

Massa sabem tots plegats què va passar a Espanya i a Catalunya quan va haver enfrontaments entre bàndols com per oblidar les lliçons de la història.

La celebració d’un referèndum no suposa cap risc d’enfrontament, per part dels qui volen demanar el parer dels ciutadans. Crec que els que no en són partidaris tampoc no el volen de cap manera, l’enfrontament. Ni comprar urnes ni fer-les servir són cap problema.

Precisament, el que causa problemes de llarg abast és no posar les urnes. Saber què pensen i volen els ciutadans hauria de ser un dels objectius d’un Estat democràtic, lliberal, d’arrels il·lustrades.

Em sembla, amb tot respecte a la seva figura i funcions, que el senyor fiscal s’ha passat de la ratlla per defensar la seva posició. No escau ni convé gens parlar d’enfrontaments entre ciutadans.

La convivència s’ha de preservar i es preservarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!