PP i derivades

Altre cop l’allargada ombra de la corrupció plana sobre el Partit Popular. Un nou cas, amb nom de reina, a les portes de la declaració de Mariano Rajoy davant dels tribunals com a testimoni en el que s’arrossega de fa anys i panys.

Encara que no sembli que els successius cassos de corrupció en què el PP està involucrat no passin factura a les expectatives electorals del principal partit d’Espanya ara mateix, no hi ha dubte que l’acumulació de casos tindrà efectes.

En primera instància, en allò indefinit que és la moral pública, llevat que ja estigui saturada i curada d’espants i no es produeixi altra conseqüència que refermar el convenciment que la política està podrida i altres comentaris genèrics, gens subtils, que es poden escoltar aquest matí a Madrid mentre se suca la porra en els bars al voltant de la Gran Via.

La legislatura i l’aprovació del pressupostos se li poden complicar al PP, malgrat tingui una majoria relativa prou significativa. Tots els suports dels altres partits seran més cars d’obtenir, si s’obtenen.

En el PSOE avui no estan contents. N’està Pedro Sánchez (Iceta, a veure si tampoc no l’encertaràs aquest cop?) que veu que la seva aposta anti-mariana li pot sortir bé. Un PSOE entrampat en les seves primàries incapaç de maniobrar.

A Podemos, per contra, estan exultants. Ja encomanen un nou vinil per l’autobús o un autobús nou. Ciutadans està perplex per si cal seguir apostant per Rajoy i el PP o comencen a virar cap a una altra banda.

A Catalunya, ja ens podem preparar. Cada cop que al PP li passa alguna cosa, per petit que sigui el terratrèmol, les rèpliques s’escolten a Catalunya. El PP traurà l’espantall de la ruptura d’Espanya i altres discursos que tan bé li van per  apaivagar el seu problema i que els ulls s’adrecin cap a una altra banda.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *