Estibadors a la gallega

Els estibadors s’han fet famosos perquè el Reial decret que reformava la seva feina no va ser convalidat en el Congreso de los Diputados, circumstància, la no convalidació, que no es donava des de l’any 1979.

No hi ha alternativa de govern a Espanya. Per tant, don Mariano podrà seguir governant amb més o menys normalitat. Fins i tot, si un diputat canari li dóna el vot, podrà aprovar els pressupostos i continuar la legislatura un parell d’anys més.

La feina dels estibadors s’ha de reformar sí o sí. Hi ha sectors que per la seva posició dominant en sectors clau de l’economia mantenen privilegis que no són habituals en el món del treball, ni tampoc ampliables a altres col·lectius. La referència als gremis medievals està ben trobada, salvant les distàncies.

Encara passarà don Mariano per reformador…forçat per la Unió Europea, després d’haver deixat passar anys sense haver ni gosat plantejar la reforma imprescindible, quan tenia majoria absoluta per a fer-la.

Ningú no vol que els ports espanyols es col·lapsin.  Qui dia passa any empeny és la vella política més actual que no sembla. A la gallega.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *