Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

29 d'abril de 2014
Sense categoria
9 comentaris

La crispació i un plàtan

El cop de puny rebut pel senyor Navarro, primer secretari del PSC, mereix la reprovació de tothom. Alhora, també la mereix l’ús indegut d’un fet lamentable.

El senyor Navarro, que té la meva solidaritat per l’agressió rebuda, ha pujat al carro del discurs populista, que comparteix amb el PP i Ciutadans, que vol fet creure que a Catalunya hi ha crispació i enfrontament social. Recordin el ministre de l’Interior explicant que per Nadal les famílies no podien compartir la mateixa taula en pau i tranquil·litat d’esperit o quelcom semblant.

 

De l’actuació reprovable, sense cap matís possible, d’una persona no es pot deduir res sobre el comportament del col·lectiu o de la societat a la qual pertany. Tampoc no és símptoma de res, si de cas de poc seny o de desequilibri de la interessada.

 

També val a dir que les diferències entre partits polítics i la controvèrsia pública no és equivalent a enfrontament polític ni menys encara enfrontament o confrontació social.

 

El primer secretari socialista ha perdut una ocasió més per construir un discurs propi i diferenciat del discurs de forces polítiques dretanes i per enfortir el que havia estat un signe d’identitat del PSC: l’opció per la convivència, la integració i la igualtat, i la seva defensa.

 

Certament, altres forces polítiques compartien i comparteixen aquests valors que es podrien concretar en l’expressió “Catalunya, un sol poble”. Navarro sembla voler separar-se’n. Espero que no sigui així i sigui només una impressió que no s’ajusti a la voluntat de l’interessat. De fet, altres dirigents socialistes no comparteixen la visió del seu primer secretari, en aquest assumpte i en molts altres aparentment.

 

Perquè Catalunya és, ha de ser i serà un sol poble. La demagògia i el populisme no hi han de niar. Per responsabilitat i per garantir la convivència.

___

Davant de fets lamentables sempre hi ha diferents respostes. La del jugador Alves és d’una subtilesa i intel·ligència encomiables. Menjar-se el plàtan ha esdevingut una imatge poderosa de la lluita contra el racisme i la xenofòbia. Per treure’s el barret. 

  1. Amb aixó de “Catalunya, un sol poble”, què vol dir?: Que tots hem de ser iguals, i hem de pensar igual, i hem de creure el mateix?

    Això de “Catalunya, un sol poble”, em sembla molt a l’estandarització “fabriana” del català (ara que l’article salat és al centre d’alguns debats): un niu de futurs conflictes amb la diversitat existent.

    Atentament

  2. que seria bo enviar-li un plàtan al senyor Navarro perquè entengués com s’ha de prendre les coses. Després he pensat que seria demanar massa. Amb la cara ja paga, però això no vol dir que algú li vulgui fer nova! 
  3. La reacció del sr.Navarro a la presumpta agresió que va rebre (no hi ha testimonis sembla) no deixa de ser una provocació per fer que el procés independenetista o la campanya pel Referendum deixi de navegar per aigues tranquiles. No ens deixem provocar! seguim el notre camí en pau i convivència, respectant els que no pensen igual!. L’exemple de l’Alves s’ha de tenir en compte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!