Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

28 de maig de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Baltasar, el Barça i Carbon Expo

El pla d’ajuts a l’automòbil ha tornat a dividir el Govern català i és exemple d’una forma de fer dubtosa.  Si s’hi afegeix el Conseller Baltasar, el Barça i el protocol de Kioto la combinació és sorprenent.

Es fa difícil pronunciar-se en contra d’un pla que vol incentivar la demanda d’automòbils, un sector especialment sensible a Catalunya en ser una part importantíssima del seu teixit industrial. La intenció és bona. Acceptem-ho. I fins i tot pot ser convenient. Tanmateix algunes reflexions convé de fer. 

El Pla no és el resultat d’un decisió positiva i seriosa en el si del Govern de la Generalitat. És el resultat induït d’una decisió política del Govern de l’Estat, no prèviament consensuada amb els qui han de suportar-ne el cost. És anar a remolc d’una decisió aliena, després d’haver assenyalat, el mateix conseller que el defensa avui, que no hi havia prou diners en la caixa de la Generalitat. 

Posar recursos en aquest Pla impedeix posar-los en altres plans o iniciatives. Apunto només un exemple: els centres docents públics de Catalunya estan rebent contínuament missatges d’insuficiència de recursos. Si es vol canviar el model productiu, com ampul·losament s’explica a tort i a dret, no és el millor camí reduir recursos en formació, per a dedicar-los a altres finalitats, que poden ser ben legítimes, per altra banda. 

La picabaralla pels límits d’emissions de CO2  en el si del Govern de la Generalitat envia un missatge equivocat sobre la conservació de la natura i la lluita contra el canvi climàtic. Al mateix temps, és un exemple d’incoherència, ja habitual, per altra banda, amb altres mesures del govern pretesament adreçades a la disminució d’emissions. 

Si, a més, el Conseller Baltasar planta la cimera de Barcelona sobre el mercat mundial del carboni, imprescindible per a la reducció gasos d’efecte hivernacle i el compliment del protocol de Kioto, on s’hi apleguen 3.500 persones i 120 països, per anar a veure el Barça, tot provocant la perplexitat de les institucions mundials que se n’ocupen, el missatge en favor de la reducció d’emissions deixa de ser creïble. 

Mal negoci per a Catalunya.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!