26 de novembre de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Sense comptar escons.

La valoració que segueix és abstèmia: no compta, ni suma, ni resta cap escó.

Aquestes eleccions han ajudat a clarificar un tema que fins ara no s’havia volgut veure i/o havia quedat disimulat per accions tipus federació psc-psoe, i és que al Principat hi ha una part de la població que se sent i actua com espanyola. Aquest és un fet, però no ens ha de neguitejar, la democràcia disposa de sortides per aquestes situacions: les votacions.

Un altre aspecte notable en aquest moment, però probablement secundari, és la manera d’atacar ara que fa servir Espanya: la confusió entre el retrocés de CiU i el moviment independentista català.

També cal tenir en compte que els vots independentistes que no han quedat representats al Parlament no s’han perdut, sinó que sumaran a l’hora de la veritat: en la votació del referèndum.

Penso que el pinyol de la situació no és si aquest o l’altre partit ha pujat o ha baixat, sinó que Espanya seguirà atacant a fons – i no s’esperaran – i que caldrà defensar-se de l’única manera possible: amb la independència. Això obligarà a que els partits catalans es posin d’acord encara que no hagi sortit un partit líder indiscutible (situació que potser és millor).

I la participació ha fet una gran pujada, cosa positiva que tothom destaca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!