Moreno i companyia

Coses dels Moreno

2 de juliol de 2017
0 comentaris

Falla significa foguera

Falla significa foguera

Crec que el polític instintiu, generós i culte no ha de caure mai en debilitats pròpies de ments elementals. D’altra banda, l’espontaneïtat és enemiga mortal de la diplomàcia.

Clar i ras: el batle del cap i casal del País Valencià no es pot permetre gosadies que en qualsevol ciutadà serien censurables. De manera que establir públicament parangons entre la capital que governa i Alacant amb motiu de les festes d’ambdues ciutats, és una tasca més pròpia d’entesos en la matèria. I, en tot cas, sempre discutible, ja que el gust i l’estètica pertanyen a una àrea inconcreta, inaprehensible i evanescent.

El tema (com diria Joan Ribó) no és menor ni banal perquè interpel·la un contingent demogràfic capaç de decantar votacions. S’ha de considerar, doncs, la impermeabilitat a l’autoreflexió de les majories. Tinguem en compte que el seu conjunt forma un del bastions del nacionalisme catòlic implantat durant segles. Regenerar-lo en democràcia serà una missió de generacions. Tanmateix sí que es pot –podem– tindre la percepció que les fogueres, que es desenvolupen a partir de les falles, són més innovadores –o menys barroques– que no les originals. Això no és mal ni dolent, sempre que no transcendisca a l’opinió pública. Però afirmar davant d’un micro la superioritat de qualsevol de les dues festes no és “polític”. I dic polític en el sentit més noble del terme.

Lamente de tot cor haver d’interpel·lar la primera autoritat municipal del País comminant-lo a la discreció. La seua continuïtat responsable al capdavant de la capital i el meu desig de llibertat estan en joc.

València, 24 de juny del 2017

Vicent Moreno Mira

Harúspex hodiern
17.11.2017 | 9.15
Algoritmes? No cal
05.04.2018 | 3.11

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.