Moreno i companyia

Coses dels Moreno

20 d'octubre de 2019
0 comentaris

Derogar Newton…

Derogar Newton…

…o el triomf de l’estultícia. Resulta que l’expresident Camps, íntim amic de la indigència  moral i enemic de l’enteniment, va plasmar en un Estatut el complex d’inferioritat que caracteritza els caçatalanistes. És a dir, va fer que el document projectara una trampa legal que justificara l’autoodi dels valencians. I és aquesta emboscada la que aprofita el poder central castispanyol, siga del color que siga,  per a dinamitar una realitat que no interessa als propòsits unitaris d’una Espanya impossible. Ara mateix, la maniobra dels governants radicats al quilòmetre zero arriba a l’esperpent quan exigeix a la Generalitat del sud que s’adrece als altres països  isolingües, és clar!, en castellà. Per això crec que les integritats constrictores haurien de fer actes de contrició.

Dit açò, em sorprén el silenci delator del parnàs acadèmic espanyol. On són els “integèrrims” oradors que tenen l’obligació de defensar els consensos universitaris? Com és que han callat davant de les distorsions històriques i culturals perpetrades per cervells borratxos de grandeses imperials? Per quines inconfessables raons han permés les inqualificables interferències de la maquinària de l’Estat en qüestions transferides?  És que la nòmina il·lustrada comparteix estratègies bordes? Per què han consentit la vulneració sistemàtica dels drets naturals d’una part substancial de l’Espanya que pretenen? No fan descansar la sagrada unidad de la patria en un matrimoni entre dos monarques peninsulars?  Quines veus reivindiquen les raons i els vincles irrevocables de la Corona d’Aragó? Qui ha permés que la força de les armes d’un territori subjugue permanentment l’altre? No afirmen que tots els espanyols som iguals? On són els abrandats defensors de la Constitució que només llegeixen articles de càstig al valent, mentre ignoren les misericòrdies ornamentals de la “ley que nos hemos dado”?

Són tantes les preguntes que ningú  gosarà respondre, que arriba el moment de tornar a l’enunciat del títol. Segons la voluntat del “legislador” Camps, la conseqüència de l’Estatut seria equivalent a la supressió de la teoria newtoniana de la gravitació. Per tant, els ciutadans compresos entre la vora dreta del riu Sénia i l’esquerra del Segura, podrien levitar i eliminar la contaminació que crea la catàstrofe climàtica. Perquè la catàstrofe cultural es porta a terme ran de terra. És a dir, com els rèptils.

Vicent Moreno i Mira

L’axioma paranoide
03.08.2017 | 9.42
Cento de Gorga…
20.03.2019 | 10.23

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.