HIPOTECA DE CABÒRIES

De moment un poc de tot (nació, reflexió, perifèria, tasts literaris...)

14 de febrer de 2012
0 comentaris

HI HA NEU A LA MUNTANYA I A L’ESCOLA MOLT DE FRED

 

A principis de setembre, els nostres governs, (ens referim als insulars, Govern, Consell Insular, ajuntament de Palma) els que tenien solucions/soluciones, perquè quedàs ben clar que les tenien, varen fer una passa endavant, varen treure molt de pit i es plantaren, càmeres i flaixos ben advertits, al futur Palau de Congressos de Palma, aquesta baluerna que, segons els seus fets i les seves paraules ens traurà de la misèria quan es posi en funcionament, vegeu les hemeroteques i sabreu que no dic mentides, i no s’hi plantaren ni mans buides ni mans fentes sinó que hi abocaren 10 milions d’€. El passarell de torn de l’empresa beneficiària de la represa de les obres va fer una gran lloança del nou govern i va omplir el cel de la badia de gavines expectants i satisfetes, quasi d’or.

La cosa o, degué ser arrencada de cavall i arribada d’ase, o potser, sabien ben bé per a qui havien de desnossar les darreres misèries de les arques illenques, segons ells malbaratades del Pacte, tot fent amnèsia d’altres malbaratament que ara són devers els tribunals. Sí, tan clar com dir que tenen diners per a allò que volen. O com a mínim en tenien! Ara ja no sé si els en queda cap! Potser si en Matas i n’Urgandarin i altres beneficiaris col·laterals tornen els que, segons sembla, s’embutxacaren faran un poc de caixa i podran pagar proveïdors i també, evitar, entre d’altres, la fallida del sistema de l’ensenyament públic.

I és que no només perilla la qualitat intrínseca de l’ensenyament amb els ja coneguts retalls de personal: increment de les hores lectives, desaparició de professorat de suport, impossibilitat de fer grups flexibles, ratios recarregades, etc., sinó que també perilla alguna cosa tan necessària com el manteniment de les infraestructures dels edificis o poder pagar els proveïdors més immediats, que a vegades també són poders públics: taxa de fems (un absurd, com a mínim a Inca) electricitat, aigua (una altra pujada de pinyol vermell també a Inca), gasoil per a la calefacció o paper per fer les fotocòpies. Aquí també hi ha hagut una immensa retallada. De l’exercici del 2011, han deixat de pagar més d’un 40% de l’assignació compromesa, que això és molt, moltíssim. Però és que de cara al 2012, amb solucions al Consolat i a la Moncloa, el pressupost destinat al funcionament dels centres s’ha reduït en un 30%, és a dir, s’ha passat d’uns 100 mil € a menys de 70 mil €. No és d’estranyar que durant els esplais els centres hagin d’apagar la calefacció o quan vas a fer una fotocòpia hi vagis tot compungit i amb un alt sentiment de culpa.
Article publicat al Diari de Balears dia 9.02.12

P.S. Aquest llaç que veis a la fotografia forma part de la campanya Enllaça’t pel català. Consisteix a posar un llaç ben gros i visible a la façana d’un centre educatiu i també el professorat lluir-lo a la solapa. S’ha fet com a protesta per les mesures contra la llengua catalana que ha emprès el PP a les Illes. Aquest partit que fa tanta gràcia al tàndem Mas-Duran, que va contra la Immersió lingüística i contra qualsevol mena d’avanç en l’autogovern de qualsevol part de la nostra fragmentada nació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!