HIPOTECA DE CABÒRIES

De moment un poc de tot (nació, reflexió, perifèria, tasts literaris...)

30 de novembre de 2011
0 comentaris

COSES QUE NO ENTENC

 

L’altre dia, el 24 de novembre per ser més exactes, la premsa local de Mallorca informava que una parella d’alemanys havien estat detinguts i posats en llibertat amb càrrecs per haver-se apropiat de 30.000 €. Dit així semblaria que els hipotètics malfactors havien entrat en una casa i havien robat, o que havien estafat aquesta quantitat en una empresa o en un d’aquestes enganyifes que sempre s’estilen, via internet, extorsió o altres fineses semblants. No, la cosa va ser molt més ingènua. La parella esmentada va rebre per error, en el seu compte corrent, aquesta quantitat i aleshores, oblidant-se de la moralitat germànica i fent ús dels principis de territorialitat, va fer el que probablement faríem tu i jo, amic lector, treure aquests diners del banc i no dir res. I en tot cas, si algú els reclama, ja els tornarem.

 

El que no sé si sabien -jo no ho sabia- era que fent això estaven cometent un delicte d’apropiació indeguda i és per això que els guardians de l’ordre, diligents, anaren a encalçar-los i els portaren a comissaria.

Aquesta acció, ràpida, que fa manifestar una certa professió de fe en la justícia i en el manteniment de la moral pública, contrasta amb una manifesta negligència – per dir-ho amb una paraula suau- davant suposades apropiacions indegudes que no han estat de 30.000 €, ni tampoc han estat producte d’un error, sinó que han estat ben intencionades. Em referesc, ja ho deuen intuir a les indemnitzacions milionàries dels directius bancaris, via la via que sigui (sous vitalicis, sobresous, sobresobresous, préstecs tous, flàcids, d’interès invisible. (CAM, Bancaixa, Banc de València, Caixa del Penedès…) O la pudor que fa el tractament econòmic de la depuradora de València. Per no parlar de casos que als illencs ens són coneguts, Andratx, maquillatge, peatge, Palma Arena, Matas i Urgandarins… i d’altres que he de suprimir per no fer-los la lectura enfarragosa. Quants d’aquests casos passaran a millor vida devaluats en penes per coses tan etèries com defecte de forma, prescripció? O fins i tot, l’indult? Aquesta manera de redimir penes a les fosques feta des de la presidència del govern central. Vostès ho entenen? Jo no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!