Rafel Santapau

Professor de literatura i teatre / Pintor, escriptor, músic i artista en general / Independentista radical./ Ateòleg / Absolutament cremat (ara no tant)

13 d'agost de 2022
0 comentaris

Tenacitat i endavant (37) No anem bé.

dijous 11 d’agost de 2022

 

De bon matí, bon punt  comencen a arribar les notícies del món en general, constatem que no anem bé, que alguna cosa està fallant.

Pot ser la postpandèmia, el canvi climàtic, les darreres mesures restrictives de la llum i l’aigua, la seguretat que aquestes restriccions seguiran en augment . Deu ser això.

Tot i la crisi, oh sorpresa, sembla que aquest estiu hi ha més gent que mai  amunt i avall. El sistema capitalista, segons que diuen, està fallant però no sabem quin sistema el pot substituir si no és un retorn al principi del segle passat, i no tanta dutxa, no tant  cotxe  i no tant d’aire condicionat.

Ara diu que s’obriran locals il·legals on es posaran la temperatura a 15 o 16 graus i serviran cubates amb tres o quatre glaçons per càpita. Una mica serà com aquelles tavernes que funcionaven d’amagat durant la llei seca americana. Es molt possible.

Alguna gent, els més rucs de cada casa, no estan disposats a quedar-se sense aire condicionat, sense glaçons a les begudes i sense gastar-se els diners que no tenen.

Hi ha qui ha confós el cubata amb la llibertat, el liberalisme i la separació de poders.  Es que no anem bé.

Suposo que no cal dir res de Taiwan, la Xina, Ucraïna i la  resta del món conegut.

Potser que haurem de tornar a la música, la pintura, la poesia estricta i el cultiu intensiu del julivert. No hi veig molta més alternativa.

Tornem a dir, de passada, que amb la independència ens aniria molt millor.

No ens cal mantenir Borbons i gorristes en general.

 

Salut i república.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!