Els Països Catalans i el món des de Vic

El bloc d'en Quim. Coses que em passen pel cap i, a vegades, per les vísceres

7 d'agost de 2007
1 comentari

De pares i filles

Ahir hi va Ple a l’Ajuntament de Vic. Es notava que era agost per les absències de dos regidors de l’equip de govern (Xavier Solà de Ciu i Jacint Raurell del Psc-Psoe) i per l’assistència de públic que va aprofitar que està de vacances per anar a veure com funciona un ple.

En quant als continguts, tot era força rutinari, no hi havia cap tema estrella. Això ho va aprofitar la ultradreta per fer del ple una plataforma publicitària pels amics (perquè no amplien el contracte laboral d’un policia que és colega nostre, perquè no deixen posar una banderola a un comerciant que també deu ser colega… en fi, guanyant vots ja pensant en les eleccions del 2011).

Però hi va haver un punt en què s’hi va passar de puntetes. Es tractava de donar al compte al ple del nomenament de diversos càrrecs de confiança (personal eventual, oficialment). Quatre nomenaments de càrrecs i, entre mig, el de responsable de la secretaria d’alcaldia per a la sra. Maria Vila d’Abadal i Castilla. Us sona el cognom? sí, el mateix que l’alcalde, Vila d’Abadal. Sembla ser que és la seva filla.

Avui m’han trucat de la premsa demanant-me que com era que no n’havíem dit res, del nomenament de la filla.

La veritat és que el titular L’alcalde de Vic nomena la seva filla com a secretària (amb un sou de 3.000 ? mensuals) ja ho diu tot i es qualifica per ell mateix. Per tant, qualsevol cosa que puguem dir no tindà més força que el fet en sí mateix.

Fets com aquest són la resposta dels polítics professionals a la creixent pèrdua de credibilitat de la classe política davant dels ciutadans. En fi, una bona manera de dignificar la política.

  1. No sóc pas ningú per donar lliçons, però crec que és un error no denunciar durant el transcurs del Ple aquest fet. Ha de constar en acta que no esteu d’acord amb aquest nomenament, i ho ha de saber tothom. No es pot donar per evident o per molt clar res de res. No es pot ser passiu en temes com aquest. D’això sí que em sembla que en tinc una mica d’experiència (segurament per mala sort)…

    L’explicació que et poden donar és molt senzilla: de secretària n’hi ha d’haver; les secretàries cobren això; la filla de l’alcalde és bona secretària; s’entén bé amb l’alcalde; i pot fer més bona feina que qualsevol altra secretària. I tant amples. I afegir-hi alguna altra qüestió a l’estil: així què, perquè sigui filla de l’alcalde no pot treballar del què sap?? i coses així.

    Que consti, però, que a mi tampoc em sembla gens ètic que l’alcalde de Vic hagi nomenat sa filla com a secretària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!