Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

24 de setembre de 2011
0 comentaris

UE: agenda estratègica d’innovació 2014-2020

L’ Institut Europeu de Ciència i Tecnologia (EIT) ha elaborat un document on proposa incrementar dels 3 actuals fins a 12 el nombre de comunitats de coneixement i innovació (KIC) i reclama un pressupost de 4.000 milions d’euros per al període 2014-2020. La Comissió Europea estudiarà ara el document i a finals d’any passarà la seva proposta al Parlament i al Consell Europeu.

Al seu informe, EIT’s Strategic Innovation Agenda (SIA): investing in innovation beyond 2014, proposa  fer-se càrrec del 25% del pressupost dels KIC durant el període de capital risc -que estima al voltant de 12 anys des del seu llançament- i que els nous KIC es llencin en tres onades: tres al 2014, tres més al 2017 i 3 més al 2019. L’EIT planteja sis temes sobre els que podrien girar els nous KIC: salut i vida humana, alimentació per al futur, seguretat, mobilitat i ciutats intel·ligents, coneixement humà i d’entorns, i manufacturació per i per a humans.

L’EIT va ser creat l’any 2008 pel Consell i Parlament Europeu amb l’objectiu d’incrementar l’impacte de la innovació europea per tal que esdevingui un motor clau per millorar la seva competitivitat. Al desembre del 2009 es van dissenyar els tres primers –i fins al moment únics- KIC: sobre canvi climàtic, TIC, i energia sostenible. La UPC participa en aquest darrer.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.