Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

25 de juny de 2017
0 comentaris

Les beques a l’Imperi Galàctic

Star WarsFa molt i molts anys, a una galàxia llunyana, l’Imperi Galàctic maltractava les díscoles colònies de la perifèria (les colònies sempre són a la perifèria).

Un dels instruments amb què l’Imperi Galàctic les castigava era amb l’accés a la universitat. A les colònies hi havia el 15% dels estudiants de tot l’Imperi, però l’Imperi només hi destinava el 10% de les beques.

Per fer-ho encara més sagnant, i malgrat que les taxes més cares de tot l’Imperi eren a les universitats de les colònies, les beques dels estudiants de les colònies venien amb menys diners de les que anaven als estudiants de la resta de l’Imperi: perquè a aquest 10% de beques l’Imperi només hi destinava el 9% dels diners.

La situació no només era injusta, també era il·legal. Fins i tot el Tribunal Constitucional de l’Imperi havia dictat una sentència on reconeixia que els Estatuts d’Autonomia de les colònies, tant el de 1979 com el de l’any 2006 dDV (després de Darth Vader), atorgaven a les colònies la competència de les beques universitàries i instaven l’Imperi a traspassar competències i diners a les colònies. Però l’Imperi es passava els Estatuts d’Autonomia i la sentència del Tribunal Constitucional pel folre de l’Estrella de la Mort. Així és com sempre s’ha tractat, i com sempre es tractarà, les colònies. Aquí, i a la Xina Popular.

(To be continued)

(Article publicat al Diari Gran del Sobiranisme, 24/06/2017)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.